MAD UD AF HUSET JULEAFTEN
MAD TIL JULEAFTEN - JULEMIDDAG UD AF HUSET 189,-
Rikke Bruun sætter pris på, at man ikke behøver stresse over maden juleaften. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen
Julemad som vor mormor lavede den
And, brune kartofler, brun sovs og franske kartofler. Det er oftest menuen i de danske hjem juleaften, og Jysk Diner hjælper på vej
Af Camilla Kjærgaard Olesen
Julen er hyggens tid, men også en stresset tid for mange. Derfor har Jysk Diner i Hasselager udviklet en ny idé, så man slipper for at svede i køkkenet juleaften, men i stedet kan nyde sine børn og dagen. Rikke Bruun, der har været med til at starte Jysk Diner op sammen med sin mand Ole, kom på ideen, da hun selv skulle holde juleaften.
"Man får jo nærmest præstationsangst, for om man nu kan lave julemaden ligeså god, som man har været vant til hele livet. Derfor tænkte jeg, om vi ikke kunne lave noget julemad, der smagte ligeså godt, som hvis det lige var lavet. Vi spiste nærmest julemad hele november sidste år, for at teste at det blev så godt som muligt," siger Rikke Boeriis Bruun.
Og alt er hjemmelavet, når man bestiller anden og den brune sovs hos Jysk Diner - alt er på præcis samme måde, som da mormor lavede maden.
"Vi har lavet en udførlig seddel, hvor der står, hvordan man skal varme maden op. Der kommer til at dufte af god julemad i hele huset, og samtidig smager den, som hvis man lige havde lavet det. Jeg brugte ikke mere end 20 minutter sidste juleaften, og på den måde havde jeg god til at være sammen med mine børn hele dagen," fortæller Rikke Boeriis Bruun.
Modelfoto - And er udskåret klar til servering.
Travle børnefamilier
Juleaftens-konceptet henvender sig mest til travle børnefamilier, der ikke kan overskue at stå i køkkenet hele dagen 24. december.
"Dagen bliver en rigtig helligdag, og jeg har taget udgangspunkt i min egen opfattelse af juleaften og maden, man får, og det er det, vi har arbejdet os hen mod. Vi har en travl hverdag, men samtidig vil vi gerne holde fast i vores traditioner, og det kan man sagtens, med det mad vi laver. Vi har sørget for alt, og selv sværet på flæskestegen er knasende sprødt."
For at være sikker på at nå målgruppen har Jysk Diner sat et minimum på fem kuverter, når man bestiller juleaftens-menuen. Og skulle man virkelig have lyst til at slappe af med familien og ikke tænke på mad i julen overhovedet, andet end at spise den, så kan man også nemt bestille julefrokosten til både 1. og 2. juledag.